Projecten

Home / Projecten

Zonnewind is continu op zoek naar projecten die de C02-uitstoot kunnen doen dalen. Momenteel gaat dat vaak over het leggen van zonnepanelen en het installeren van LED-verlichting. Meest doen we dat in bestaande gebouwen. Beide type projecten doen ook de elektriciteitsfactuur naar beneden gaan. Maar soms zijn andere technologieën meer aangewezen zoals je hieronder in de gerealiseerde projecten ziet.

We voeren onze projecten liefst uit via het zogenoemde ESCO-model (Energy service company). Dit komt kort samengevat hier op neer:

  • Zonnewind definieert een project samen met de klant en doet hiervoor beroep op de meest geschikte lokale installateur.
  • Zonnewind wordt eigenaar van de installatie en betaalt de investering met het opgehaalde kapitaal van de burgers.
  • De klant betaalt gedurende een aantal jaar de besparing die hij verkrijgt op z’n elektriciteitsfactuur terug aan Zonnewind. Hij doet vanaf jaar 1 al direct winst doordat hij niet de volledige besparingen hoeft af te betalen.
  • Vanaf het moment dat de installatie is terugbetaald – klassiek tussen 5 en 15 jaar afhankelijk van het type installatie en de technische parameters – wordt de installatie kosteloos overgedragen aan de klant en geniet hij voor de verdere levensduur van de installatie van de volledige opbrengst.

De klant hoeft dus niet te investeren en wordt ontzorgd qua projectinstallatie. Van de winst op het project wordt aan de burgers/aandeelhouders een dividend uitgekeerd. En last but not least, de CO2-uitstoot gaat naar beneden. Een triple win dus!

De Zonnewind projecten bij organisaties