Kapitaalsoproep GZA: Word vennoot en zorg zo mee voor de toekomst, én voor elkaar!

door | dec 12, 2022

Zorgen voor elkaar en zorgen voor de toekomst; dat ligt aan de basis van het project met GZA Zorg en Wonen en GZA Ziekenhuizen. In 2021 vonden GZA Zorg en Wonen en Zonnewind elkaar voor het installeren van zonnepanelen.
Er zullen in totaal op 6 van de 11 woonzorgcampussen PV-installaties liggen. Ook GZA Ziekenhuizen stapte aan boord. Zonnewind zal eveneens de drie campussen van de ziekenhuisgroep in de nabije toekomst voorzien van zonnepanelen.

Voor de financiering van deze projecten is er nood aan investeringen door burgers en daarom lanceert Zonnewind een nieuwe kapitaalsoproep. Voor de realisatie van de 3 projecten met GZA Ziekenhuizen en de 2 resterende projecten met GZA Zorg en Wonen is er nood aan 760.000 euro.
Wil jij mee zorgen voor de toekomst en voor elkaar? Koop dan één of meerdere aandelen van Zonnewind. Door vennoot te worden maak je niet enkel projecten zoals deze mogelijk, maar ben je als burger ook betrokken bij maatschappelijk relevante instellingen zoals woonzorgcentra en ziekenhuizen.

GZA Zorg en Wonen streeft naar duurzaam en comfortabel wonen en leven, met zorg op maat. Door het installeren van zonnepanelen kan tot 30% van het totale energieverbruik ter plaatse geproduceerd worden, waardoor de energiefacturen structureel dalen. Zonnewind helpt bovendien om de exploitatiekosten onder controle te houden, zodat GZA Zorg en Wonen de uitgespaarde middelen kan inzetten voor de kern van haar werking. De plaatsing van zonnepanelen is dus niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Momenteel reduceren de woonzorgcampussen Hollebeek, De Zavel, Sint-Vincentius (Kalmthout), en Sint-Mathildis (Boechout) reeds hun energiefacturen met de opbrengst van de geïnstalleerde zonnepanelen. Voor deze laatste campus werkt Zonnewind samen met ZuidtrAnt, een energiecoöperatie actief in de regio Zuid-Antwerpen.
De komende weken worden panelen geplaatst op de woonzorgcampussen Sint-Camillus en Sint-Bavo (Antwerpen).
Al de PV-installaties bij elkaar zijn goed voor 666 kWp en produceren op jaarbasis tezamen 580 MWh. Bovendien reduceert men zo de CO2-uitstoot met wel 150 ton!
Zonnewind kreeg eveneens de opdracht om voor 3 woonzorgcampussen een voorstel te ontwikkelen om de verlichting energiezuiniger te maken.

Ook GZA Ziekenhuizen investeert in groene stroom om de energiekosten onder controle te houden. Er werden al zonnepanelen geplaatst op campus Sint-Jozef (Mortsel) en binnenkort volgen ook nog Sint-Augustinus (Wilrijk) en Sint-Vincentius (Antwerpen). Deze 3 PV-installaties hebben een totaal vermogen van 960 kWp en produceren jaarlijks ongeveer 900 MWh groene energie, goed voor 3% van het totale elektriciteitsverbruik.
Hierdoor zorgen ze tevens voor een CO2-reductie van 230 ton.

December is traditioneel een periode van warmte en liefde voor elkaar. Verras dit jaar een geliefde met een aandeel van Zonnewind en geef zo een dubbel cadeau: bijdrage tot het vergroenen van belangrijke maatschappelijke instituten en ontvangst van een dividend bij winst. Vennoot worden is eenvoudig en kan vanaf 100 euro tot 20.000 euro in totaal.
Meer informatie hiervoor, vind je hier

Word vennoot en zorg zo mee voor de toekomst, én voor elkaar!