‘Overal Stroomversnellers’ Zandhoven

Door om te schakelen naar LED-verlichting verbruiken we niet alleen een pak minder energie, maar winnen we eveneens op gebied van kwaliteit en comfort.

Dat was ook de focus van het investeringsproject ‘Overal Stroomversnellers’ dat Zonnewind samen met de gemeente Zandhoven indiende. Zij sleepten met dit initiatief een welkome subsidie van het Vlaams Energie Agentschap in de wacht.

Zonnewind nam 3 locaties onder de loep waarvan de realisaties begin september werden opgeleverd: de turnzaal van de Gemeentelijke Basisschool Zandhoven, De Populier en het gemeentemagazijn.

In de lagere school werden de oude lampen in de turnzaal, douches en kleedkamers vervangen door ruim 100 nieuwe LED-exemplaren.

Op het gelijkvloers en verdieping van het gemeentemagazijn in de Populierenhoeve werden een 150-tal leds geplaatst. Buiten werden de 6 gasontladingsspots vervangen door een LED-straler.

De Populier werd van onder tot boven verled: de grote zaal en de 5 vergaderlokalen, inkom en nooduitgang, de gangen, sanitair, kleedruimte en vestiaires, de regie en de repetitieruimte, keuken en bergingen. Tot slot werden ook de technische ruimtes voorzien van leds. In totaal werden 376 verlichtingsarmaturen en lampen aangepast of vervangen!

Voor de 3 locaties werden waar mogelijk de bestaande armaturen behouden en werden enkel de lampen vervangen, want we kiezen voor een duurzame oplossing.

Met dit project ‘Overal Stroomversnellers’ realiseren we een CO2-equivalent reductie van ruim 13 ton per jaar, een resultaat dat er mag zijn!

Wenst u dit lokaal initiatief voor energiebesparing te steunen? Dat kan door aandeelhouder te worden van Zonnewind: https://zonnewind.org/vennoot-worden/

Hoe meer vennoten, hoe groter de slagkracht en draagvlak voor de noodzakelijke transitie naar hernieuwbare energie. Bovendien krijgt elke vennoot bij winst een dividend uitgekeerd.