Verslag Energiecafé 6 – 12 oktober 2019

door | okt 16, 2019

Zaterdag 12 oktober waren we voor de zesde editie van Zonnewind Energie & CO(2) café te gast bij hout- en keukenbedrijf De Schutter in Zandhoven.

Een geboeid publiek luisterde naar de uiteenzetting over zonnepanelen. Al kwamen er een aantal technische vragen aan te pas, de Zonnewind experten stonden klaar met antwoord en advies.

Wie er niet bij kon zijn of de presentatie en het filmpje over de digitale meter nog een keer wil herbekijken, vindt deze hier: energiecafé 6

Gastheer Johan lichtte de realisatie van het gloednieuwe PV-project toe.
De installatie van 256 zonnepanelen voor een totaal van 70,4 KwP komt overeen met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 20 gezinnen. Het dalend verbruik en de groene stroomproductie zorgen voor extra middelen om de investering aan Zonnewind af te betalen en leveren een CO2 equivalent reductie van maar liefst 24 ton per jaar. Redenen genoeg om dit mooie voorbeeld na te volgen!

We bedanken de 3 generaties De Schutter voor de mede-organisatie en het warme welkom. Het napraten bij een natje en een droogje aangeboden door Inés en Johan maken dat we extra tevreden kunnen terugblikken op een fijn energiecafé.

Graag tot de volgende!