Vijfde Algemene Vergadering – Verslag

door | mrt 23, 2023

Op donderdag 16 maart 2023 mochten we onze vennoten verwelkomen op onze vijfde Algemene Vergadering in zaal De Griffel in Pulle.

Een vijfde verjaardag die we met trots samen mochten vieren. Alle agendapunten werden met overgrote meerderheid goedgekeurd. Ook nadien kon er bij een glas worden bijgepraat over de  voorbije activiteiten en de toekomstige plannen: bekijk hier het activiteitenverslag.

Er viel immers heel wat te vertellen. Gaande van LED- en PV-installaties, het oprichten van Klimaatwerf ter ondersteuning van particulieren, wijkrenovatie en energiedelen, tot een uniek partnerschap met gemeenten en participatie van Zonnewind in SeaCoop, de nieuwe Belgische coöperatie voor windturbines in de Noordzee.

Ondanks een aantal uitdagingen kon het boekjaar met mooie winstcijfers worden afgesloten, waardoor een dividend van 3% kan worden uitgekeerd. Samen investeren betekent immers samen delen in de winst.

Tal van duurzame, maatschappelijk relevante projecten dienen zich aan. De energiecrisis noopt tot besparingen en versnelde transitie naar hernieuwbare stroom. Het vertrouwen in Zonnewind is er, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Anderzijds hebben we als burgercoöperatie heel wat bijkomend kapitaal nodig om al deze projecten te kunnen financieren.

Vennootwerving staat dan ook bovenaan op onze agenda. Door en voor burgers blijft ons moto. Spreek dus je familie, buren en vrienden aan om vennoot te worden en de werking van Zonnewind te steunen. Per persoon, vereniging of bedrijf kan je vanaf 100 euro tot 20.000 euro investeren en zo meewerken aan duurzaamheid in jouw buurt!