Windmolentocht – zaterdagvoormiddag 19 augustus

door | aug 9, 2017

We krijgen in de media en in infosessies veel informatie over de voor- en nadelen van windenergie.  Afhankelijk van de partij die de informatie verstrekt, wordt de mogelijke overlast voor buurtbewoners sterk geminimalizeerd tot zwaar uitvergroot.  We worden platgeslagen met grafieken allerhande die zowel het ene als het andere kunnen aantonen.  De beste manier om het echt te weten te komen, is zelf gaan kijken en luisteren.  Onder het motto “The proof of the pudding is in the eating” willen we jullie dan ook graag uitnodigen voor een bezoek aan 2 windmolens in Herentals.

Praktisch: hiervoor komen we bijeen op zaterdag 19 augustus om 10 uur aan de Populier in Zandhoven.

  • 10u00: we beginnen in de Populier met het tonen van een filmke dat we hebben opgenomen bij buurtbewoners van een windmolenproject in Kalmthout waarin zij hun ervaringen delen over de windmolens in de buurt.
  • 10u15: we vertrekken al carpoolend met auto’s naar de windmolens aan de sluis van Herentals (Sluizenweg 3, Olen).
  • 10u45: wij geven wat uitleg over het project, terwijl hebben we ruim de tijd om te kijken en luisteren naar de molens.
  • 11u15: we vertrekken terug huiswaarts.

Heb je zin om mee te gaan, verwittig dan even met een mailtje aan info@zonnewind.org of geef een belletje op 0479 29 72 28 (Danny Gladines)