Kapitaalsoproep gemeentelijke sporthal Het Loo in Ranst

door | sep 19, 2022

De gemeentelijke sporthal Het Loo in Ranst wordt intensief gebruikt. Op weekdagen voornamelijk door scholen en sportclubs, en tijdens het weekend vinden er competitiewedstrijden plaats.

De bestaande TL-lampen doen de energiekosten de pan uitrijzen, terwijl de huidige lichtsterkte in de zaal niet langer voldoet aan de vereisten voor zaalsporten. Op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid valt er dus nog heel wat te verbeteren.

Gemeente Ranst besloot in te gaan op het voorstel van Zonnewind om de bestaande lampen te vervangen door energiezuinige LED-lampen. Ook de lichtsterkte wordt aangepast, zodat in de grote zaal de norm van 750 lumen zal worden behaald. Bovendien kan de verlichting digitaal aangestuurd worden met de mogelijkheid om een timer in te stellen, delen te dimmen of alle verlichting met één druk op de knop te doven.
Ondanks de sterke verhoging van het lichtvermogen, zorgt deze aanpassing voor een vermindering van 30 à 40 procent van het huidig verbruik.
De werken staan gepland voor de week van 31 oktober 2022. Een behoorlijke klus, want meer dan 200 bestaande armaturen zullen worden vervangen.

Om dit project te kunnen realiseren lanceert Zonnewind een kapitaalsoproep voor de investering van € 125.000.
De gemeente betaalt dit bedrag terug op een termijn van 10 jaar, voor een groot deel met geld dat uitgespaard wordt op de energierekening.

Alle burgers, verenigingen en bedrijven krijgen via deze kapitaalsoproep de kans om het project mee te financieren en te delen in het dividend dat Zonnewind bij winst uitkeert.
Dit kan door een aandeel te kopen van Zonnewind, al vanaf € 100! Zo investeren we samen in duurzame energie in onze regio en een betere belichting voor onze sporters.

Help jij ook mee?

Ga naar Vennoot worden – Zonnewind