PV-installatie KFC Pulle

Bij een voetbalclub kan de elektriciteitsfactuur aardig oplopen, en dat merkten ze ook bij KFC Pulle.
Hoog tijd om hier verandering in te brengen, ware het niet dat ze eigenlijk hun centen nodig hadden om een nieuwe tribune te zetten en er dus geen middelen meer overbleven.

Gelukkig was er Zonnewind om dit probleem op te lossen zodat de club geen van beide plannen diende uit te stellen: Zonnewind zorgt voor een duurzaam project op maat en financiert volgens het ESCO-model meteen ook de investering. Deze wordt jaarlijks terugbetaald met de besparing op de elektriciteitsfactuur.

De realisaties en manier van werken van Zonnewind waren bekend bij het bestuur van KFC Pulle, redenen genoeg om samen te overleggen en te bekijken wat de mogelijkheden waren.
Het was al snel duidelijk dat er op het dak heel wat mooie en geschikte ruimte was voor zonnepanelen. Een uitgewerkt voorstel gaf aan dat hiermee zo’n 16.900 kWh groene energie kon opgewekt worden, wat overeenkomt met het verbruik van bijna 5 gezinnen.
De werken konden meteen opgestart worden, zodat een paar weken later KFC Pulle reeds kon genieten van een gloednieuwe PV-installatie. Door de terugdraaiende teller zorgt de zomerse zon meteen voor energie, die vooral in de herfst en winter zal kunnen gebruikt worden voor de verlichting bij de trainingen.

Eens de Corona maatregelen het toelaten zal er ter plaatse ook een Zonnewind Energiecafé georganiseerd worden om bij een natje en een droogje de realisatie toe te lichten. De burgers, waaronder zeker ook de leden van de club, worden uitgenodigd mee te investeren in het project. Want enkel door en voor burgers kan een energiecoöperatie projecten blijven ontwikkelen om de CO2 zo veel mogelijk naar beneden te halen.

Bedankt KFC Pulle voor de fijne en super vlotte samenwerking. Dankzij jullie zetten we opnieuw een stap naar een beter klimaat, want de 69 zonnepanelen zorgen jaarlijks voor maar liefst 6 ton CO2 reductie.

We wensen jullie nog veel zon- en voetbalplezier!