Samen met Witzenmann naar klimaatneutraal ondernemen in 2030

Eind 2020 plaatste Zonnewind samen met de gemeente Ranst zonnepanelen op de bibliotheek van Ranst en de gemeentelijke basisscholen van Broechem en Ranst. Naar aanleiding van deze campagne nam het bedrijf Witzenmann contact op met Zonnewind. Want van klimaatneutraal ondernemen willen ook zij hun speerpunt maken.

De Witzenmann-groep is gespecialiseerd in de productie van flexibele metalen elementen en wereldwijd aanwezig met 24 ondernemingen in 18 landen. De BENELUX vestiging op het bedrijventerrein Ter Straten in Oelegem wil voorloper zijn in de transitie naar duurzaam ondernemen en stelt zich als doelstelling tegen 2030 volledig klimaatneutraal te werken, met maximale bescherming en behoud van de natuurlijke leefomgeving.

Deze ambitie kunnen we als lokale energiecoöperatie alleen maar ondersteunen.

Een eerste stap bestond in het besparen van energie op gebied van verlichting. Intussen werden maar liefst 315 TL lampen in de werkplaatsen van het bedrijf vervangen door 121 led armaturen waardoor het jaarlijks energieverbruik daalt met gemiddeld 51.000 kWh, een rechtstreekse CO2-reductie van 3,2 ton per jaar. Een knap staaltje vakmanschap uitgevoerd door een plaatselijke leverancier, want het bedrijf draagt eveneens de lokale verankering hoog in het vaandel.

Verdere concrete pistes voor duurzame energie liggen op tafel zoals dakisolatie en de opwekking van hernieuwbare stroom via zonnepanelen. We onderzoeken samen ook andere innovatieve technieken.

Want energietransitie komt niet vanzelf. Zonnewind helpt anderen om hierin sneller vooruit te gaan door te investeren in kwaliteitsvolle, duurzame oplossingen. We zetten er samen met de meer dan 100 personeelsleden en alle sympathisanten graag mee onze schouders onder.

www.witzenmann.be