GZA Zorg en Wonen: 4 PV-projecten van formaat

Vorige zomer legde Zonnewind de eerste contacten met GZA Zorg en Wonen voor de installatie van ca. 300 zonnepanelen op woonzorgcentrum Hollebeek, een uniek architecturaal concept van licht en ruimte in Antwerpen.

Ondertussen zijn ook de PV-installaties op nog 3 andere GZA campussen helemaal klaar voor gebruik: 310 zonnepanelen op het groendak van Sint-Vincentius in Kalmthout, 273 zonnepanelen bij Sint-Mathildis in Boechout en 102 stuks op het prachtig gloednieuw gebouw van De Zavel in Antwerpen. Begin 2018 startte in de Duinstraat de nieuwbouw van De Zavel, zodat de zonnepanelen mee geïnstalleerd konden worden tijdens de werken.

Voor de realisatie bij campus Sint-Mathildis werkte Zonnewind samen met de collega’s van energiecoöperatie ZuidtrAnt, actief in Boechout.

Opbrengst

Zonnewind mocht voor deze 4 PV-projecten van formaat de partner zijn van GZA in hun streven naar duurzaam en comfortabel leven en wonen met zorg op maat.
Het huzarenwerk werk en overleg van de voorbije maanden leverde een resultaat om mee uit te pakken: de 4 installaties beogen een jaarlijkse groene stroomproductie van ca.381.000 kWh, wat overeenkomt met ruim 78 ton CO2-reductie.
Met de besparing op de energiefactuur betaalt GZA de investering van de burgercoöperaties af, terwijl de eigen middelen beschikbaar blijven voor de continuïteit van hun uitgebreid gamma aan gepersonaliseerde diensten en zorgvormen.

 

De beste zorg op maat voor mens en klimaat. Doet u ook mee?

Bewoners, personeel en familieleden van GZA Zorg en Wonen, maar ook alle sympathisanten hebben de kans bij te dragen aan deze projecten door aandeelhouder te worden van Zonnewind en bij winst te delen in de opbrengst. Samen investeren in groene energie betekent zo ook samen genieten. Eerlijk duurt het langst!