We the Power: Burgerenergie in Vlaanderen

door | mei 24, 2021

De toekomst van energie is hernieuwbaar en geworteld in de lokale gemeenschappen. Overal verenigen mensen zich in burgercoöperaties om zelf iets te doen aan de klimaatverandering en in te zetten op lokale, duurzame en eerlijke energie. Samen veroorzaken burgers een groene versnelling waarbij de stroom en de winst terugvloeien naar de lokale gemeenschap. Energie door en voor burgers. Burgerenergie dus.

In april 2021 lanceerde Patagonia We the Power, een campagne over burgerinitiatieven voor hernieuwbare energie in Europa. Donderdag 27 mei om 20 u. wordt deze tijdens een inspirerende online infoavond voorgesteld in samenwerking met REScoop Vlaanderen.

Sprekers:

  • Dirk Vansintjan, voorzitter van de federatie van burgerinitiatieven voor hernieuwbare energie REScoop.eu, mede-oprichter van Ecopower
  • Tine de Moor, hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, specialist inzake commons, collectief ondernemen en burgerwetenschap
  • Elise Steyaert, mede-oprichter en een van de drijvende krachten achter de Mechelse burgerbeweging Klimaan.
  • Tinne Van der Straeten, federaal minister van Energie, sluit de avond af met een slotwoord
  • Moderator van dienst is regisseur en klimaatactivist Nic Balthazar

Wil je weten hoe je deel kunt nemen aan de energie revolutie? Schrijf je dan in via deze LINK.

Deelname is gratis.

Ben je zelf al coöperant en dus trotse mede-eigenaar en gebruiker van burgerenergie? Nodig dan zeker je familie, vrienden en buren uit!