1000 zonnepanelen in november!

door | nov 30, 2020

In de donkere novembermaand investeerde Zonnewind volop in zon, met een record van maar liefst 1000 zonnepanelen!

We plaatsten zonnepanelen bij de Hockey Club Blackbirds in Massenhoven en de voetbal van KFC Broechem.
De PV-installatie voor de voetballers van K Zandhoven SK is volop in voorbereiding. Want ook voor sportverenigingen is het belangrijk dat ze de elektriciteitsfactuur naar beneden krijgen en op klimaatvriendelijke manier in de eigen energiebehoeften kunnen voorzien.

Het werkterrein van Zonnewind breidt zich meer en meer uit in de regio Voorkempen, ondermeer bij onze buren Ranst en Zoersel. Zonnewind haalde er ook het raamcontract van Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) voor zonnepanelen binnen zodat ook daar reeds gestart is met verschillende projecten zoals de Gemeentelijke Basisscholen van Broechem en Oelegem en de serviceflats De Loteling in Zoersel.

Eveneens in Zoersel, bij Hoeveslagerij ’t Zwarthof, komt de energie sinds kort ook recht van bij de eigen boer!

Dat Zonnewind veel belang hecht aan de maatschappelijke component blijkt ook uit de samenwerking met GZA Zorg en Wonen in Antwerpen, waar we zonnepanelen legden op het dak van woonzorgcentrum Hollebeek.

Het behoort tot het DNA van een burgercoöperatie dat elk project coöperatief wordt ingevuld: elke burger kan investeren en zo helpen de CO2 naar beneden te krijgen.
Omdat we nog altijd nieuwe projecten willen uitwerken en deze dus ook gefinancierd moeten worden zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe aandeelhouders. In ruil voor participatie wordt er jaarlijks bij winst een dividend uitgekeerd.

Werk je graag mee aan een volgend record? Teken dan in om vennoot te worden van Zonnewind via https://zonnewind.org/vennoot-worden/ en op die manier mee te zorgen voor een propere toekomst waar we samen de vruchten van zullen plukken.