Kimaatcafé Zoersel – brainstorm mee!

door | apr 17, 2018

Net zoals Zandhoven ondertekende Zoersel het Burgemeesterconvenant 2030. Met dit plan hebben onze buren drie doelen voor ogen:

  • 40% minder CO2-uitstoot creëren op Zoersels grondgebied;
  • maatregelen nemen om te kunnen reageren op de effecten van klimaatverandering, schade ervan voorkomen of beperken of eventuele voordelen benutten;
  • veilige, duurzame en betaalbare energie voorzien voor iedereen.

Om een gedragen en doordacht klimaatactieplan te kunnen opstellen organiseert de gemeente & ocmw Zoersel donderdag 3 mei een allereerste klimaatcafé. Place to be is de Kapel van het administratief centrum, Handelslei 167, Zoersel. Vanaf 19 u. gooien ze er de deuren open om een half uurtje later helemaal van start te gaan onder begeleiding van Dieter Coppens (bekend van televisieprogramma’s als De Poolreiziger, Hello Goodbye) en zijn vader dokter Paul Coppens. Na de algemene inleiding kan er dan in groepjes volop gebrainstormd worden rond 4 grote klimaatvraagstukken: energie, wonen, mobiliteit of consuminderen. Je kan aansluiten bij 2 groepen.

De collega’s uit Zoersel waren ook aanwezig op onze Zonnewind energiecafés en we staken al een paar keer de koppen bij elkaar. Tijdens het klimaatcafé helpen we dan ook graag om te sensibiliseren en te motiveren voor input rond deze klimaat thema’s, met als doelstelling gebundelde krachten voor minder output!
Zonnewind zal tijdens deze avond ook uitleg geven over het reilen en zeilen van een burgercoöperatie en onze passie voor hernieuwbare energie. Wie interesse heeft kan dan weer aansluiten bij een van de Zonnewind werkgroepen.

Benieuwd hoe onze buren van Zoersel de klimaatuitdagingen samen wensen aan te pakken?
Luister je graag naar de ervaringen van Zonnewind of help je graag mee in een van onze werkgroepen?

Van harte welkom in Zoersel. Inschrijven hoeft niet.