Klimaatmars in Brussel op 2 december

door | nov 8, 2018

Een groeiende groep burgers eist meer propere lucht, meer fietspaden, minder plastiek in onze oceanen, meer hernieuwbare energie. Kortom, een gezondere wereld en toekomst voor onze kinderen op een leefbare planeet.

Toch blijft de uitstoot van CO² pieken en ontbreekt het wereldwijd aan een coherente lange termijn visie en politieke daadkracht om het tij te doen keren.
De realiteit is onthutsend. Maar het probleem blijft te laag staan op de politieke agenda’s. Verandering komt er pas echt als burgers zich verenigen en massaal hun stem laten horen. Als we met z’n allen een krachtige en solidaire aanpak van de klimaatproblematiek claimen, kan de politiek niet meer achterblijven.
De komende jaren zijn cruciaal om de klimaatopwarming tegen te gaan, de keuzes van vandaag bepalen de toekomst van morgen. Voor uitstel is er geen enkel excuus meer.

Laat dus weten wat België te doen staat op de VN-Klimaattop in Katowice en stap met ons mee in de Klimaatmars in Brussel op 2 december.
Laat ons klimaatrechtvaardigheid claimen en opkomen voor hernieuwbare energie door en voor burgers, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.
Laat ons kiezen voor een economie waar mens en milieu centraal staan, met respect voor de toekomstige generaties en de grenzen van de natuur. Een beleid waar een overheid verantwoordelijkheid neemt, investeert en reguleert.

Interesse om samen met Zonnewind je stem te laten horen en er een gezellige namiddag van te maken?
Laat dan iets weten aan danny.gladines@zonnewind.org
We verzamelen om 10.45 u. aan De Populier Zandhoven en carpoolen tot in Lier om er de trein van 11.39 u. te nemen.

Meer info: http://www.claimtheclimate.be/