Klimaatmars: we trekken de straat op

door | nov 13, 2023

Elke tiende van een graad telt. Maar dat beseft nog niet iedereen. Daarom trekt Zonnewind mee de straat op. Neem met ons mee deel aan de Klimaatmars, zondag 3 december in Brussel.

Als energiecoöperatie is een van onze voornaamste doelen het verminderen van de uitstoot van CO2. Onze projecten zorgen voor duurzame energie. Zo proberen we de klimaatverandering een halt toe te roepen.

De voordelen? Gezondere lucht, meer gelijkheid, betere jobs, meer biodiversiteit, minder droogtes… Elke tiende van een graad minder betekent een beter leven. Voor ons, voor onze kinderen en alle volgende generaties.

Zingen, roepen en brullen voor de toekomst

Maar alleen geraken we er niet. Er is nood aan ambitieuze politieke visie en daadkracht. Niet straks, maar nu. Daarom organiseert de Klimaatcoalitie, die meer dan 100 organisaties rond het thema van klimaatrechtvaardigheid verenigt, een Klimaatmars.

Zondag 3 december zingen, roepen en brullen tienduizenden mensen massaal voor onze toekomst in Brussel. De Klimaatmars start om 13u aan het station Brussel-Noord.

Klimaatmars met Zonnewind

Net als 4 jaar geleden laat ook Zonnewind van zich horen tijdens de Klimaatmars. Om 11u35 nemen we in het station van Lier op perron 1 de trein naar Antwerpen-Centraal. In Antwerpen-Berchem stappen we over op de trein naar Brussel-Zuid, die om 12u03 vertrekt aan perron 10.

Ben jij er bij, zondag 3 december? Wil je carpoolen naar het station van Lier? Contacteer onze voorzitter Danny. Hij is die dag herkenbaar aan de grote Zonnewind-vlag. En zing, roep en brul samen met ons voor het klimaat.