De Hoeve: een ‘Krijm’ van een installatie

Al sinds 1995 wordt de koeienmelk van De Hoeve in Pulle gedeeltelijk gebruikt voor het lekkerste dagverse ijs. Sinds de zomer van 2023 wordt er bij zonnig weer nog harder genoten. De gloednieuwe zonnepaneelinstallatie bespaart namelijk CO2 én geld.

De Hoeve in Pulle, een deelgemeente van Zandhoven, wordt gerund door Jef en Leen De Schutter. Broer en zus hielpen de boerderij van hun ouders uit te bouwen tot een modern melkveebedrijf. En daar horen uiteraard duurzame oplossingen voor hun energie en ons klimaat bij.

Jef en Leen klopten bij Zonnewind aan voor hulp bij de plaatsing van een zonnepaneelinstallatie. We namen hen alle zorgen uit handen en lieten 96 zonnepanelen aanbrengen op het dak van een van hun stallen. Die brengen meer dan 37.500 kWh per jaar op, evenveel als 12 gezinnen verbruiken.

De helft van de stroom gaat naar De Hoeve zelf. De andere helft wordt aangekocht door Bolt. Dat zorgt voor groene energie bij mensen thuis. Daarnaast geniet De Hoeve van de financiële opbrengst van het eigen verbruik en van de injectie. Bovendien wordt er dankzij de zonnepanelen jaarlijks ongeveer 7,5 ton CO2 minder uitgestoten.

Goed voor de portemonnee én het klimaat, met andere woorden. En dat dankzij de ervaring, expertise en connecties van Zonnewind. Wij maken de berekeningen, contacteren de aannemer en volgen op van A tot Z(onnewind). Zo houdt jouw bedrijf of vereniging de tijd en middelen om zich op zijn of haar core business te focussen.

TIP: Wil je als particulier zonnepanelen leggen maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Klop dan zeker aan bij Klimaatwerf. Zij helpen je met plezier verder.

In het winkeltje van De Hoeve vind je lekkere desserten en producten van lokale collega’s. Uit ervaring weten we dat de ‘krijm’ om duimen en vingers bij af te likken is. Je kan er namelijk steeds terecht voor dozen ijs en ijstaarten. Leen schept dagvers ijs van de laatste zondag van maart tot en met de derde zondag van oktober.

En de zonnepanelen, die draaien er het ganse jaar door op volle toeren!