Zonnepanelen op het dak van Dox

Familiebedrijf Dox Projectinrichters bestaat al bijna 200 jaar. Toch zijn ze allerminst vastgeroest in het verleden. Enkele jaren geleden deden ze al beroep op Zonnewind om 290 lampen binnen en buiten hun gebouwen te vervangen door LED-alternatieven. Die ingreep was goed voor een jaarlijkse besparing van meer dan 43.500 kWh energie en ruim 10 ton CO2. We waren ook al te gast bij Dox voor een energiecafé.

Lees meer over ons LED-project bij Dox Interieurconcepten te Lier.

Na de warme en vlotte realisatie van dit ambitieuze LED-project sloegen de ‘Doxkes’ en Zonnewind opnieuw de handen in elkaar. In het voorjaar van 2023 werd een PV-installatie van 146 zonnepanelen geplaatst. Die bespaart jaarlijks zo’n 11 ton CO2 en brengt tegelijk bijna 55.000 kWh op, waarmee 16 huishoudens het een jaar volhouden. Zo’n 33.000 kWh of 60% wordt ter plaatse door Dox gebruikt aan een voordelig tarief, de rest wordt afgenomen door Bolt.

Voor Dox Projectinrichters is het een no-brainer om haar CO2-uitstoot te reduceren. Duurzaamheid is immers een basiswaarde binnen de filosofie van het bedrijf. Ze ontwikkelen kwalitatieve producten die decennialang meegaan. De modellen zijn volledig recycleerbaar, zowel tijdens hun leven (door hergebruikt te worden) als nadien (door grondstoffen te recycleren).

En nu? 15 jaar lang – een termijn die we samen met Dox op papier zetten – blijft Zonnewind eigenaar van de installatie. We staan dus in voor de opvolging en het onderhoud van de zonnepanelen. Daarna dragen we ze over aan Dox. Zij blijven dus nog jaren genieten van een project dat enkel mogelijk was dankzij de steun van onze vennoten.

Spijt dat je niet meegeholpen hebt met dit mooie project? We leggen je graag uit hoe vennoot worden (en vooral waarom).