Zonnestroom in De Meirhoeve

De Meirhoeve in het landelijke Meer is een gekend kwaliteitsadres voor lekkere kazen en zuivelproducten. Sander en Ruth breidden in 2014 immers hun melkveebedrijf uit met een kaas- en zuivelproductenmakerij met winkel.

De zorg voor de dieren, het bedrijf en intussen ook de 5 kinderen nemen heel wat tijd in beslag, 7 op 7. Stilstaan bij de stijgende energiefactuur zit er dus niet echt in. Nochtans is er heel wat energie nodig, vanaf de melkkoeltank, tot het ambachtelijk maken en bewaren van de zuivelproducten.

De hulp van Zonnewind was dus meer dan welkom. Het coöperatieve principe van een burgercoöperatie sloot perfect aan bij de eigen visie. Na onderzoek en overleg bleek het plaatsen van 42 zonnepanelen op het dak van de woning de meest geschikte oplossing.

De besparing was meer dan welkom, terwijl de 18.100 kWh jaarlijkse groene stroomproductie voortaan zorgt voor 3,71 ton CO2-reductie.

Van harte dank voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Dat de lekkere hoeveproducten nog lang en door velen mogen gesmaakt worden!