LED project bij RG Tegel Massenhoven

RG tegel uit Massenhoven is al 3 generaties lang een naam die staat voor vakmanschap, passie en betrouwbare service. Een 50-tal medewerkers staan er dag in dag uit garant voor een weloverwogen advies en de beste interieuroplossing met keramische tegels. De prachtige toonzalen worden dan ook druk bezocht. RG-tegel hecht er belang aan elk project – groot of klein – met oog voor smaak en comfort tot een mooi einde te brengen en de klanten van A tot Z te ontzorgen.

Zo zag RG Tegel in Zonnewind een betrouwbare partner om de lichtinstallatie in de magazijnen en 2 burelen om te bouwen naar LED-verlichting.
Omdat het bedrijf zelf over ervaren elektrotechniekers beschikt, gaven ze er de voorkeur aan een deel van de ombouw van de armaturen en de installatie zelf uit te voeren. Op deze manier kan de investering al in minder dan 3 jaar worden terugverdiend. Zo plaatsten ze zelf een 300-tal nieuwe LED-lampen! De experts van Zonnewind trokken de nodige tijd uit om de collega’s van RG-Tegel te instrueren en zorgden zelf voor het vervangen van een aantal hoge druk natriumlampen door nieuwe LED equivalenten.
Deze installatie levert een jaarlijkse energiebesparing op van 22.400 kWh wat overeenkomt met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 6 gezinnen of een CO2eq. reductie van 8 ton/jaar.

De opvolging en persoonlijke aanpak van Zonnewind werd erg geapprecieerd.

Een mooi voorbeeld van maatwerk en collegiale samenwerking, met aanzienlijke elektriciteitsbesparing en CO2-reductie als gemeenschappelijk doel!