PV-installatie De Schutter cvba

Als energiecoöperatie laten we niet graag dakoppervlakte onbenut. Zo had hout- en keukenbedrijf De Schutter cvba in Zandhoven heel wat beschikbare ruimte op het dak van het atelier. We gingen samen met de zaakvoerder rond de tafel zitten om te kijken op welke manier we het huidig energieverbruik goedkoper en de toekomstige stroomopwekking duurzamer zouden kunnen maken.

Zonnewind onderzocht de dimensionering en oriëntatie van het dak van het werkhuis en analyseerde ook de capaciteit en tijdstip van de energieproductie, afgestemd op verbruik per kwartier.

Na becijfering en voorstellen werd gekozen voor de installatie van 256 zonnepanelen voor een totaal van 70 kWp, wat overeenkomt met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 20 gezinnen.

Na een vlotte samenwerking en realisatietraject kon de PV-installatie eind april 2019 in gebruik worden genomen. Het energieverbruik zal met ruim één derde dalen en de groene stroomproductie zorgt voor een CO2 equivalent reductie van 24 ton per jaar.

Zonnewind zorgt via burgerparticipatie voor prefinanciering en na 10 jaar wordt De Schutter cvba eigenaar van de installatie.

Kwaliteit en toegevoegde waarde, een mooie win-win voor alle partijen dus!