PV- installatie K.F.C. Broechem, K. Zandhoven SK en Hockey Club Blackbirds Zandhoven

Al te vaak blijven de daken van de kantine en kleedruimte van sportclubs onbenut voor de installatie van zonnepanelen. De helpende handen hebben er andere dingen aan het hoofd en naast de tijd ontbreken dikwijls ook de middelen.

Redenen genoeg voor Zonnewind om rond de tafel te gaan zitten met ondermeer alle betrokkenen van K.F.C. Broechem, K. Zandhoven SK en Hockey Club Blackbirds Zandhoven om de mogelijkheden voor een rendabel PV-project onder de loep te nemen.

Na onderzoek en voorstel op maat werden er in december 2020 bij de hockey en voetbal van Zandhoven 69 panelen in gebruik genomen. In Broechem kon daarnaast nog een bijkomend blok van 32 stuks worden geplaatst.

Zowel de plaatjes alsook het verhaalklimaat ziet er op deze manier zoveel mooier uit. Met deze drie projecten mikken we op een jaarlijkse groene stroomproductie van ca 60.000 kWh, wat overeenkomt met een equivalent van ruim 15,5 ton CO2-reductie.

Niet alleen de leden van de sportclubs kunnen mede-eigenaar worden van de PV-installatie van hun ploeg. Alle sympathisanten kunnen participeren door vennoot te worden van Zonnewind en zo delen in sportplezier en winst!