Trofeeën op zak!

door | jun 12, 2018

Zonnewind was donderdag 7 juni 2018 één van de genodigden op de 13de editie van de Belgische Energie- en Milieuprijs.
Sinds 2006 brengen deze awards hulde aan personen of organisaties die op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Na een inspirerende conferentie van Gunter Pauli – Kempenzoon, oprichter van Ecover en ondernemer van de ‘Blauwe Economie’, door de Washington Post ‘de Steve Jobs van duurzame ontwikkeling’ genoemd – sleepte Zonnewind een nominatie voor de ‘Sustainable Energy Award’ in de wacht.
Top of the bill werden we ook nog beloond met de speciale prijs van de ‘International Polar Foundation’. Deze stichting probeert onder meer door poolonderzoek de bevolking bewust te maken van de impact van de mens op het klimaat en stimuleert initiatieven die op zoek gaan naar geloofwaardige en ethisch verantwoorde modellen met toekomstvisie.

Zonnewind werd als energiecoöperatie gelauwerd voor de bekommernis over de klimaatsverandering, de inspanningen en acties door en voor burgers en de keuze voor duurzaam ondernemen in plaats van lijdzaam ondergaan.

We kregen fier de trofeeën in handen onder het vertonen van de toepasselijke quote van de Amerikaanse antropologe Margaret Mead: ‘Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it’s the only thing that ever has.’

Amen to that!