Verslag Energiecafé 4 – 1 februari 2018

door | feb 19, 2018

Voor ons vierde Energiecafé waren we te gast in de nieuwe ruiterhal van LRV De Dennenruiters in Pulderbos waar we ons eerste PV project hebben gerealiseerd. Het zaaltje zat mooi vol, en dat was naast de interesse voor Zonnewind ongetwijfeld ook te wijten aan de gastspreker Steven Vromman.

Deze Low Impact Man wist de aanwezigen gedurende anderhalf uur te boeien met zijn eigen verhaal, hoe hij zelf probeert zijn ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast kregen we naast wetenschappelijke info ook heel wat nuttige tips & tricks te horen en ging Vromman ook in op de psychologie van verandering. De kloof tussen intentie en gedrag blijft immers vaak al te groot… Steeds genuanceerd, balancerend tussen de ernst van de schrikbarende realiteit, hoop op beterschap en een komische noot. De perfecte bewustmaking wat ons betreft!

Vervolgens werd het aandelenproces nog een keer toegelicht en kregen we ook uitleg bij de projecten van de werkgroepen Zon, Wind en Biomassa.

De sfeer was gezellig en er was ook heel wat interactie met het publiek, waardoor het tot een interessante uitwisseling van ideeën kwam. Zo hebben we het als burgercoöperatie maar al te graag natuurlijk!
Aan de tafeltjes en de toog werd alles naar goede gewoonte nog stevig beklonken.

Hierbij nog wat bijkomende informatie:

  • De presentatie van Steven Vromman.
  • Een mooi artikel in de Gazet Van Antwerpen (met dank aan Kristin Matthyssen)

Op naar de volgende, we houden jullie op de hoogte!