Zonnewind Zoekt Business Developer

door | okt 23, 2023

Energiecoöperatie Zonnewind is op zoek naar een business development manager. Je creëert en realiseert nieuwe zakelijke kansen om onze groei verder te zetten. Concreet: het vergroten van ons klantenbestand en onze projectportfolio, het binnenhalen van nieuwe vennoten en het versterken van het merk Zonnewind. Ben jij onze nieuwe business developer?

Wanneer kom ik in aanmerking?

Motivatie en een warm hart voor duurzaamheid in het algemeen en duurzame energie in het bijzonder zijn essentieel. Je bent oprecht geïnteresseerd in het helpen van klanten door hen voor te stellen wat voor hen het beste is, niet wat ons het meeste opbrengt. Je denkt dus op langere termijn.

Verder beschik je over een diploma business development of gelijkwaardig door relevante ervaring. Enige technische kennis rond duurzame energie is noodzakelijk, je weet dus best al wat een kWh is. Jij bent een echte intrapreneur die bereid is andere zaken binnen Zonnewind op te nemen wanneer je merkt dat daar behoefte aan is.

Wat moet ik dan doen?

Bij bestaande en nieuwe klanten ga je op zoek naar projecten die hun CO2-uitstoot naar beneden halen. Dat zijn vaak grotere installaties van bijvoorbeeld honderden zonnepanelen. Die klanten zijn nu vooral lokale besturen, zorginstellingen en bedrijven(terreinen).

Met hen doorloop je het hele traject, van het eerste gesprek tot de succesvolle oplevering. Dat doe je in nauwe samenwerking met onze projectingenieur die de projecten berekent, ontwikkelt en coördineert. Samen vormen jullie een hecht team.

Je zorgt ervoor dat burgers Zonnewind beter leren kennen door met onze marketingverantwoordelijke evenementen zoals energiecafés te organiseren in onze regio. Je haalt dan ook energie uit het leren kennen van mensen.

Bovendien ken en volg je de markt van hernieuwbare energie. Je doet het nodige om op de hoogte te blijven van tendensen en ontwikkelingen. Zo heb je ook een neus voor nieuwe mogelijkheden om op in te spelen.

Wat krijg ik in ruil?

Onze nieuwe business developer komt minimaal halftijds in dienst maar met de mogelijkheid tot meer – meegroeien is de boodschap. We hebben je liefst in loondienst, de optie freelance is bespreekbaar. Je werkomgeving is de prachtige Voorkempen. Je hebt flexibele werkuren, met de mogelijkheid om van thuis uit te werken.

En wat is Zonnewind?

Wij zijn een energiecoöperatie die actief is in de Voorkempen. We werken nauw samen met onze 21 collega’s in de andere regio’s in Vlaanderen, waaronder Ecopower. Onze aandeelhouders zijn burgers, die investeren in projecten rond duurzame, hernieuwbare energie. We reduceren de CO2-uitstoot in onze regio door groene energieprojecten met burgerparticipatie te realiseren, en via dienstverlening aan lokale overheden, burgers en de verschillende economische sectoren.

Zonnewind is een erkende coöperatieve vennootschap die al 6 jaar actief is. Sinds 2020 professionaliseren we ons, om de groeiende vraag naar advies en realisaties aan te kunnen. Je ontdekt nog veel meer op www.zonnewind.org.

Die job van business developer is voor mij, waar moet ik solliciteren?

Bezorg je cv en motivatiebrief voor vrijdag 1 december aan info@zonnewind.org. We contacteren je spoedig daarna. Tot snel!