Door met Zonnewind in zee te gaan werk ik mee aan het klimaat

door | apr 6, 2020

Dat was een van de doelstellingen van Wim van melkveebedrijf Kenis-Peers te Viersel, toen hij in het voorjaar van 2018 met Zonnewind rond de tafel ging zitten. Wim was helemaal gewonnen voor een omslag naar meer duurzame energie, maar had niet de vereiste kennis en al helemaal niet de tijd om uit te zoeken wat precies de beste oplossing voor zijn bedrijf zou zijn. En de elektriciteitsfactuur bleef maar stijgen.

Na de plaatsing van een middenspanningscabine in augustus 2018 kon de investering in LED verlichting en een warmtepompboiler volop renderen, zoals ook verscheen in het artikel op onze website.

Redenen genoeg voor het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland om eind 2019 contact op te nemen voor een interview. Benieuwd hoe alles in zijn werk was gegaan, stelden ze dit project graag als voorbeeld om andere landbouwbedrijven te inspireren. Want waar boer en buurt samenwerken in een energiecoöperatie, biedt de energietransitie immers heel wat kansen.
Dit verhaal wordt verteld in een artikel en filmpje in Boer&Tuinder, het ledenblad van de Boerenbond.

Bedankt aan Wim en de mensen van het Innovatiesteunpunt voor de aangename samenwerking. We hopen dat dit geslaagde project bij velen navolging vindt!