Zonnewind informeert personeel GZA over de energietransitie

door | jan 22, 2024

Het realiseren van projecten rond duurzame energie, zoals zonnepanelen en led-installaties, is een van onze kerntaken als energiecoöperatie. Maar we willen ook sensibiliseren rond de klimaatcrisis en de energietransitie. Het technisch personeel van GZA Ziekenhuizen en GZA Zorg & Wonen is weer helemaal mee dankzij onze infosessie.

De voorbije jaren bouwden GZA en Zonnewind een duurzame relatie op. We vonden elkaar in een gedeelde missie om de beste zorg voor mens en klimaat te bieden. Recent plaatsen we zonnepanelen op de daken van woonzorgcentra Sint-Bavo en Sint-Camillus en ziekenhuiscampussen Sint-Jozef en Sint-Augustinus. Dit jaar staat onder meer een led-project bij Sint-Camillus op de planning.

Alles samen leveren de investeringen van GZA al meer dan 1.000 MWh per jaar op. Bovendien wordt zo jaarlijks meer dan 300 ton CO2 bespaard. Een mooie stap richting een duurzame toekomst voor onze planeet.

De energietransitie in de praktijk

Over die levensnoodzakelijke energietransitie informeerden we recent het technisch personeel van GZA tijdens een studieavond in Sint-Mathildis in Boechout. We hadden het onder meer over wetgevingen en verplichtingen, over gerealiseerde en toekomstige projecten en over energiedelen binnen energiegemeenschappen.

Heb je ook interesse in een infosessie over de energietransitie? Wil je helpen bouwen aan een groene toekomst voor iedereen? Of wil je als zaakvoerder of bestuurder te weten komen wat je zelf kunt doen? Contacteer ons, we helpen je graag verder.