Zonnewind in Trends: “Verder professionaliseren en verbreden”

door | mrt 18, 2024

Schoon volk deze week in Trends. Het financieel-economisch tijdschrift wist niemand minder dan onze voorzitter Danny Gladines te strikken voor een interview. Hij vertelt onder meer over het ontstaan van Zonnewind, onze werking en onze toekomstplannen.

Hoe werkt een coöperatieve vennootschap? Wat heeft Zonnewind verwezenlijkt op militair domein Den Troon? En hoe fiscaal voordelig zijn aandelen van een coöperatie? Fans van Zonnewind wisten het al, lezers van Knack Trends voortaan ook.

Journalist Roel Van Espen interviewde onze voorzitter Danny Gladines. Die heeft het onder meer over hoe Zonnewind ontstond, over enkele van onze projecten en over onze diensten voor lokale overheden, bedrijven en organisaties.

Danny blikt ook vooruit: “We zijn gestart als een hobbyproject, vandaag hebben we vijf mensen in dienst. Tot nu legden we de focus op de vergroening van de elektriciteitsproductie en op de vermindering van het elektriciteitsgebruik. Maar de vraag naar duurzame warmte, bijvoorbeeld met warmtepompen, is in Vlaanderen veel prangender.”

Het volledige artikel lees je op de website van Trends of hier.

PS: op de cover van Trends wordt de terugkeer van de staatsbon aangekondigd. Liever een investering doen waarmee je winst boekt én de toekomst van onze planeet verbetert? Word dan vennoot van Zonnewind. Dat kan al vanaf 100 euro, bij winst keren we jaarlijks 3% dividend uit.